Видове довършителни дейности

В процеса на изработка на всеки рекламен продукт има довършителни дейности. Тези операции допълват готовото изделие и го правят годно за употреба в реални условия. Това в повечето случаи означава – поставяне на спомагателни крепежи и детайли. Процедурите могат да се отнасят за поставяне на капси, вакуумно формоване, ламиниране и каширане на плоскости.

Периферия на винилите и поставяне на капси

Така например при винилите след цветен широкоформатен печат се прави шев на джобове или поставяне на капси и шайби на електрическа капсуловъчна машина. С помощта на тези рингове паната се закрепят за метална рамка посредством ластично въже или добре познатите свински опашки. В началото разпробиването и поставянето на халки в желаните отстояния ставаше с замба и чук, но това като част от занаятчийска работа създаваше предпоставки за допълнителна фира и по-дълъг период на изпълнение. С наши дни нещата са съвсем по-различни и по-бързи от всякога.

Вакуумно формоване на лице от плексиглас или термоформоването

Когато се правят двустранни светещи табели от едни и същи вид с бройка над 100 единици предлагаме на нашите клиенти формоване на лицето от плексиглас по калъп. Това може да стане вакуумно или топлинно (термоформоване). Най-често използваните материали са екструдирани пластмасови листа, PVC, PET-G, поликарбонат или полистирол. По този начин лицевата страна е релефна – с изпъкнали и вдлъбнати форми, и апликирана (облицована) със светлопропускливо фолио. Общата визия е ярка и отличителна с акцент върху марката.

Ламиниране за защита срещу атмосферни условия

Рекламна агенция 100 Марки осигурява ламиниране на повърхността на основната медия. Това означава допълнителна сигурност за каст фолио за коли, широкоформатен печат за табели и винили и други. По този начин пъстрите изображения с наситена графика запазват цветовете си за по-дълго от неблагоприятни метеорологични условия като дъждовна вода, сняг и препичане от слънчеви лъчи и силна жега. Ламинираните графики с добавен пласт прозрачен ламинат издържат с до 5 пъти повече време от тези без защитен слой. Поставянето на защитно покритие става с помощта на машина наречена ламинатор. По своята същност студен ламинат и топъл такъв, представлява едноименна покривка PVC фолио. Този щит за вашите изображения върху автомобили ви дава спокойствие и сигурност при третиране с агресивни препарати на автомивка.

Каширане на плоскости

Каширане на плоскости означава поставяне на фолио – фолиране, на гладки повърхности като стъкло, плексиглас, коматекс (разпенено ПВЦ), пенокартон. Също така това понятие се отнася и за апликации върху поликарбонат, реборд, бонд и полипропилен. Тази довършителна операции е предхождана от оразмеряване, печат и рязане на избраните за брандиране плоскости и основи.