Довършителни дейности

Довършителни дейности при направата на реклами

В процеса на изработка на всеки рекламен продукт бива довършен чрез извършване на довършителни дейности и поставяне на елементи за естетика. Тези операции допълват готовото изделие, шлифоват го и го правят годно за употреба в реални условия. Това в повечето случаи означава – поставяне на спомагателни детайли, крепежи, козметични добавки и почистване. Процедурите могат да се отнасят за поставяне на кръгли капси, вакуумно формоване, ламиниране и каширане на плоскости. Всеки едни от финалните етапи при изграждането на готовия продукт има за цел да осигури допълнителна защита, места за захващане и опъване, сигурност и красота. Когато всичко бъде направено можем да говорим за професионална изработка. В някои случаи, по желание на клиента, можем да ограничим екстенжъна и да намалим цената на готовото изделие.

Поставяне на капси и ластично въже

Така например при винилите след цветен широкоформатен печат се прави шев на джобове или поставяне на капси и шайби на електрическа капсуловъчна машина. С помощта на тези рингове паната се закрепят за метална рамка посредством ластично въже или добре познатите свински опашки. В началото разпробиването и поставянето на халки в желаните отстояния ставаше с замба и чук, но това като част от занаятчийска работа създаваше предпоставки за допълнителна фира и по-дълъг период на изпълнение. В наши дни нещата са съвсем по-различни и рекламните услуги са по-бързи от всякога.

Вакуумно формоване на лице от плексиглас или термоформоването

Когато се правят двустранни светещи табели от едни и същи вид с бройка над 100 единици предлагаме на нашите клиенти формоване на лицето от плексиглас по калъп. Това може да стане вакуумно или топлинно (термоформоване). Най-често използваните материали са екструдирани пластмасови листа, PVC, PET-G, поликарбонат или полистирол. По този начин лицевата страна е релефна – с изпъкнали и вдлъбнати форми, и апликирана (облицована) със светлопропускливо фолио. Общата визия е ярка и отличителна с акцент върху марката. Техниката се използва като довършителни дейности и при някои видове високи рекламни тотеми.

Ламиниране и защита срещу атмосферни условия

Рекламна агенция 100 Марки осигурява ламиниране на повърхността на основната медия. Това означава допълнителна сигурност за каст фолио за коли, широкоформатен печат за табели и винили и други. По този начин пъстрите изображения с наситена графика запазват цветовете си за по-дълго от неблагоприятни метеорологични условия като дъждовна вода, сняг и препичане от слънчеви лъчи и силна жега. Ламинираните графики с добавен пласт прозрачен ламинат издържат с до 5 пъти повече време от тези без защитен слой. Поставянето на защитно покритие става с помощта на машина наречена ламинатор. По своята същност студен ламинат и топъл такъв, представлява едноименна покривка PVC фолио. Този щит за вашите изображения върху автомобили ви дава спокойствие и сигурност при третиране с агресивни препарати на автомивка.

Каширане на плоскости и довършителни дейности

Каширане на плоскости означава поставяне на фолио – фолиране, на гладки повърхности като стъкло, плексиглас, коматекс (разпенено ПВЦ), пенокартон. Също така това понятие се отнася и за апликации върху поликарбонат, реборд, бонд и полипропилен. Тази довършителна операции е предхождана от оразмеряване, печат и рязане на избраните за брандиране плоскости и основи.