Добрият монтаж на реклами на място е в основата на качественото брандиране

Как се прави монтаж на табели или на фолио например е въпрос, който вълнува редица хора и фирми. Много клиенти си мислят, че знаят как става, опитват се и после ни викат да оправим нещата. Това като всяка друга дейност си има майсторлък и знанията идват с опита. Ние правим това всеки ден и знаем как най-ефективно да стане едно или друго нещо. Монтажът на реклами е физическа дейност, която заема челни позиции при поръчката за брандиране на търговски обект. Именно затова нашите монтажисти са високо квалифицирани и внимателно подбрани. Как ще изглежда вашия магазин, офис или бензиностанция зависи от това колко качествено е направена рекламата.

Монтажът не е майтап работа и крие своите рискове

За да се свали остаряла, вече съществуваща рекламна конструкция и да се подмени с нова, нашите работници и служители в някои случаи са подложени на изпитание. Защо е така ли? Когато се сваля например светеща кутия LED осветление с размери 3 метра ширина и 1.20 м. височина тя въздейства със своята тежест и обем на нашите монтажисти. Трябва много да се внимава за здравето на всеки едни член на екипа. Как ще се хване, от къде ще започне демонтажа, взети ли са точните инструменти при височината работа определят успеха на операцията. Най-важното при монтажа – първото нещо, което трябва де се направи, преди започване на каквото и да било, е да се обезопаси мястото и да се затвори за преминаващи хора.

Безопасно монтиране и демонтиране на реклами

Приоритет за нас като рекламна агенция е да бъдат взети всички мерки за безопасност на работното място (работната площадка). При работната група винаги има човек (контрольор), който контролира и коригира действията на монтажният екип и следи за външни лица. Брандирането на място изисква употребата на малки ръчни инструменти и машини, и големи железа като тръби на сглобяемо скеле. Именно за това нещо може да хвръкне или да се отчупи парче от фасадата. Възможно е да падне инструмент от скелето. Трябва да се внимава както за здравето на работещите и минувачите, така и за материалните активи.

Инструменти и препарати

До момента говорихме за по-грубата част от монтажа – чукане, тракане, вдигане на прах, но има и такава която е химична. Става въпрос за употребата на препарати. При фолирането на прозорци, като пример, се използват допълнително различни химични съединения. Те служат за равномерно полагане на медията, изкарване на въздуха, който е останал между стъклото и фолиото и почистване след залепянето. Това е по-лесната част, а когато става дума за демонтаж на фолио, тогава вече се намесва тежката артилерия от химия.

В практиката сме срещали гланцово фолио, залепено върху ленти от пясъкоструюни фолиа и ние трябва да махнем горния нов слой така, че да се запази матовото облепяне. Как ще стане това? Ами има си начини, но за това си трябва опит. Какво ще се подбере като химия, в каква последователност ще се приложат продуктите и с какви ключове ще се третира – това е въпрос, с който се занимава професионална фирма за реклама 100 Марки. Монтажът на цветно фолио за стъкла също е доста пипкава работа и ако не се подходи с необходимото отношение е възможно да бъде необходим нов материал.

Допълнителни дейности при монтажа

Като се сваля фолио от витрина задължително остава слой с лепила, които трябва да се махнат. Ако самозалепващите фолиа са били залепени директно върху стъклото ще подходим по един начин, но ако са покрили друга основа с поливинилхлорид, тогава нещата са различни. При външния монтаж, когато се прави над 3 метра и се изисква повече от двама човека да се намесят, се сглобява метално скеле от алуминий. По този начин може да се оперира на височина и да се намали времето за фиксиране на поръчаната рекламна конструкция.

Монтаж след подготовка. Качество от професионалисти в рекламния сектор на София

До момента коментирахме редица ситуации, при които става въпрос за демонтиране, предпазни мерки, ограждане и използване на лека и тежка химия. Много е важна подготовката за нормалното протичане на една поръчка. Не може да се фолира стъкло ако е цялото в прах. Не може да се сложат светещи обемни букви ако предварително не се разпробие посочената стена или фасада. Не се работи по обект без да се обезопаси. Това са нашите разбирания за качествена работа и много държим на това. Професионална агенция за външна реклама 100 Марки предлага на своите клиенти бърз и качествен монтаж и демонтаж на всички видове външни и вътрешни реклами в град София.